cakebakken/

Hartige muffins

Als je zin hebt om hartige muffins klaar te maken, ga er dan vandaag nog aan beginnen. Het grote voordeel van de hartige muffins is dat deze erg lekker zijn bij een borrel of in de avonduren bij een glas wijn. Je kunt ze ook maken bij een verjaardag of bij een ander feestje. Dit is een keer wat anders dan een toastje. Veel mensen zijn dol op hartige muffins dus waarom niet? Als je zin hebt om te proberen of je hebt wat te vieren, probeer het dan met de hartige muffins. Er zijn volop variaties mogelijk waarbij je kunt denken aan verschillende soorten kaas of vlees. Je kunt in de hartige muffins ook verschillende groenten verwerken.

Ingrediënten hartige muffins

De ingrediënten die je gaat gebruiken voor de hartige muffins kunnen heel wisselend zijn, het ligt er namelijk aan wat je wil maken. De basis ingrediënten zijn niet duur en hetgeen wat je extra in de muffin wilt verwerken kun je zelf bepalen. Je zou het basis recept voor de muffins kunnen gebruiken en dan regelmatig kunnen variëren. Vraag je gasten wat zij lekker vinden en daar kun je dan rekening mee houden met de hartige muffins. Je kunt denken aan verschillende soorten groenten die je er in kunt doen, maar je kunt ook zoetigheid er aan toevoegen zodat de hartige muffins ook wat zoetigs qua smaak bevatten.

hartig

Opdienen hartige muffins

Als je de hartige muffins op gaat dienen, dan kun je wel wat extra hulpmiddelen gebruiken. Hierdoor kun je de hartige muffins namelijk nog mooier presenteren. Als je pittige snacks hebt kun je gekleurde papieren bakvormpjes gebruiken. Meestal zijn ze standaard in de kleur wit te koop maar dat kun je saai vinden en het is ook niet echt chique. Daardoor kun je ook denken aan de roze en lila kleurtjes, altijd leuk voor de hartige muffins met een beetje zoetigheid. Je kunt ook een warme kleur nemen zoals rood, oker of bruin. Let ook goed op de schaal die je neemt, ook daardoor kun je het geheel nog beter opdienen.

Soorten hartige muffins

Je kunt naast de hartige muffins ook muffins maken met tomaat en een beetje pizzakruiden. Dit is erg lekker en je gasten zullen er ook van smullen. Bij het klaarmaken van de hartige muffins heb je verschillende mogelijkheden. Je zou kunnen denken aan de hartige muffins met kaas, daarbij kun je diverse kaassoorten proberen. Dit is altijd lekker bij een salade, maar ook bij stoofpot of een ovenschotel. Je kunt ook hartige zongedroogde tomaatjes gebruiken, met oude kaas en met lente ui ook dan kun je genieten van heerlijke smaken. Er zijn ook mensen die dol zijn op bietjes en ook dan kun je daar hartige muffins van maken. Experimenteer er maar eens op los, er zijn zoveel smaken die je kunt toepassen en dan krijg je vanzelf je eigen top drie die je vaker klaar gaat maken voor bijvoorbeeld feestelijke gelegenheden. Veel plezier met de voorbereidingen en het bereiden van de hartige muffins.